Loading...
 Start Page
Αρβανίτης Κωνσταντίνος
Ευρωβουλευτής
Ο Κώστας Αρβανίτης είναι, από τον Ιούλιο του 2019, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο («The Left in the European Parliament»).
 
Είναι μέλος της επιτροπής Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL).
 
 
 
Ο Κώστας Αρβανίτης γεννήθηκε τον Ιούνιο του ’64 και μεγάλωσε στα Σεπόλια Αττικής.
Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και μετά στο ΚΚΕ μέχρι την διάσπαση του 1991.
Πήρε μέρος στο μαθητικό και σπουδαστικό κίνημα, στην τοπική αυτοδιοίκηση όπως και στον στρατό, κατά την διάρκεια της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό.
 
Βρέθηκε, από πολύ νωρίς, στις τάξεις του κινήματος κατά των εξαρτήσεων και ήταν μέλος της ομάδας που δημιούργησε την ΠΑΣΕΝ.
 
Είναι δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός με δραστηριότητα από το 1984 στον ΟΔΗΓΗΤΗ, και μετά στο ΕΘΝΟΣ και το περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ.
 
Εργάστηκε, από τις ημέρες του αρχικού σχεδιασμού, για τη δημιουργία του πρώτου διαδημοτικού πρακτορείου ειδήσεων “ΑΚΗΜΜΕ”, ως αρχισυντάκτης. Ακολούθησαν τα ραδιόφωνα Αθήνα 98.4, ΔΙΑΥΛΟΣ 10, Ξένιος Άνω Λιοσίων (διευθυντής ενημέρωσης), 931 Τικ-Τακ στα FM, ΕΛΛΑΔΑ FM (διευθυντής), FLASH 96 (αρχισυντάκτης), ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΑ 1, 105,8 ,ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΙΕΣΗ (υπεύθυνος ενημέρωσης), ΒΗΜΑ (διευθυντής προγράμματος), ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA (αρχισυντάκτης στην εκπομπή ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ – Παρουσίαση πρωινού MEGA), η NET, η EΡT1 και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Απολύθηκε από την ΕΡΤ με αφορμή σχόλιο στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τον βασανισμό αντιφασιστών πολιτών στην ΓΑΔΑ. Η εκπομπή κόπηκε (συμπαρασύροντας τη συνεργάτιδά και συμπαρουσιάστριά του, Μαριλένα Κατσίμη) μετά από απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά. Είχαν προηγηθεί μηνύματα δυσφορίας λόγω της στάσης των δύο δημοσιογράφων στα θέματα ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και συγκεκριμένων απεργιακών κινητοποιήσεων.
 
Το Μάρτιο του 2013 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» έως τον Οκτώβριο του 2016. Εργάστηκε με τους συναδέλφους του για το “άνοιγμα” του Κόκκινου Ραδιοφώνου στην περιφέρεια, μετά από την κεντρική πολιτική απόφαση να φτάσει η φωνή της Αριστεράς σε όλη την Ελλάδα.Στη συνέχεια ανέλαβε νέα καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της 24MEDIA (στο ραδιόφωνο 24.7, το 24 radio, την εφημερίδα “Εθνος” και διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης του Ομίλου).
 
Μέχρι το Μάιο του 2019 παρουσίαζε καθημερινά στην ΕΡΤ1, από τις τέσσερις έως τις έξι το απόγευμα, την εκπομπή «AΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Συνεργάστηκε με εφημερίδες των Αθηνών και περιοδικά.
 
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ (Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) επί σειρά ετών και Αντιπρόεδρος μέχρι το 2017. Επίσης συμμετείχε στις δράσεις των θεραπευτικών κοινοτήτων από το 1987 παράλληλα με την δημοσιογραφική του πορεία.
 
Εργάστηκε ως προπονητής και υπεύθυνος Ακαδημιών για το Αθηναϊκό ποδόσφαιρο στα σωματεία ΑΦΟΒΟΣ, ΑΤΛΑΣ, LONGLIVED, ΚΟΡΩΝΙΔΑ Α.Σ.ΣΟΥΡΜΕΝΑ, ΠΑΝΘΗΣΕΙΑΚΟΣ, Α.Ο. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, Α.Ε. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και διετέλεσε μέλος του GOTHIA CUP. Το τελευταίο διάστημα ήταν άμισθος Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, υπεύθυνος για τον Τομέα Υποδομών.
 
Είναι μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και δραστηριοποιείται στην ΟΜ Πεντέλης.
Copyright © 2024 Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ 2024